Waarom moet ik wel of niet een polaroid camera kopen?

Twijfel je over een polaroid camera? Moet je er nu wel een kopen of toch niet? Zoja, welke moet ik dan kopen? Is er een alternatief als ik er geen koop? Je leest hier mijn ervaringen.

Wat is een polaroid camera?

Een polaroid camera is een fototoestel waarmee je direct een foto in je handen gedrukt krijgt. Je neemt een foto en hij rolt er gelijk uit. Het wordt daarom ook wel een instant camera genoemd. Polaroid is het meest bekende merk, maar er zijn ook meerdere merken zoals de instax. Ikzelf heb de Polaroid onestep+ en die bespreek ik hieronder.

Wat heb je nodig?

Je hebt natuurlijk een instant camera nodig en tegenwoordig zijn die allemaal oplaadbaar met een usb kabel. Ikzelf heb de Polaroid Onestep+ en daarbij zit een oplaadkabel, bandje waarmee je de camera om je nek kan hangen, een handleiding en de app kan je ook nog downloaden. Maar zoals je begrijpt heb je aan dit alles nog niet genoeg, want het belangrijkste heb je dan nog niet en dat zijn natuurlijk de foto’s zelf. Je moet een film toevoegen in de polaroid camera zodat ook daadwerkelijk de foto’s eruit komen rollen. Met 1 film kan je 8 foto’s schieten. De films kan je kopen in zwart-wit en in kleuren.

De Polaroid onestep+

Kwaliteit

De polaroid onestep+ voelt degelijk aan en hij ziet er heel speels uit. Het is wel een flink ding om mee te nemen en dus is het bandje wel handig om aan je nek te hangen. Het uiterlijk ziet er natuurlijk ook juist wel weer tof uit omdat je dan toch het gevoel van de polaroids van vroeger hebt. De foto’s zijn van vintage kwaliteit. Je ziet dus echt dat het die looks van vroeger heeft. Ik vind wel dat de foto’s die je maakt in landschapmodus niet goed zichtbaar zijn. Als je op de foto gaat en je wilt het landschap er ook nog op hebben dan ben je zelf niet duidelijk zichtbaar. Portret foto’s zijn wel goed zichtbaar en die zien er heel leuk en ouderwets uit. Het kost wel enige tijd voordat je foto goed zichtbaar is en belangrijk daarbij is dat je de pas geschoten foto in het donker legt.

Mogelijkheden

Er zitten verschillende opties op de polaroid onestep+. Je kan op de camera zelf instellen of je landschapmodus wilt of portretmodus. Je kan er ook nog voor kiezen om met of zonder flitser te werken. Via bluetooth verbind je de Polaroid OneStep+ camera met de Polaroid app waarmee je diverse creatieve modi instelt. In de app stel je bijvoorbeeld de light painting modus in. Hiermee creëer je lichtstrepen in je polaroid foto. Daarnaast pas je instellingen aan, zoals de zelfontspanner, sluitertijd en het diafragma. Een leuke functie is ook dubbele belichting (double exposure). Je schiet dan 2 plaatjes die komen op 1 foto en dit geeft hele coole effecten.

Voor en nadelen

De voordelen:

  • Je krijgt gelijk een vintage foto in je handen gedrukt.
  • Hij ziet er heel tof uit en andere mensen zijn gelijk ook geïnteresseerd.
  • Je maakt met de foto’s hele mooie collages.

Nadelen:

  • De films die erin gaan zijn echt heel prijzig.
  • Als je een foto schiet die niet goed is dan heb je wel 1 film verspeeld, maar dit is ook tegelijk wel de charme van deze polaroid camera.
  • Hij is wel behoorlijk groot en log.

Alternatief

Mocht je toch geen polaroid willen na het lezen van deze review dan heb ik wel een hele leuke andere optie en dat is de mobiele printer. Ik heb een Kodak Mini 3 Retro Square Printer. Het is een veel kleiner apparaat die in je jaszak past. Zoals je ziet is het geen camera maar een printer. Je kan via bluetooth de printer koppelen aan je mobiele telefoon en zo de foto’s die je maar wilt afdrukken. De voordelen zijn dus dat je kan kiezen welke je afdrukt en dus geen foto’s verspeeld, want ook hier moeten films in maar die zijn wel gelijk een stuk goedkoper als de films die in de polaroid onestep+ gaan. Als je printer gekoppeld is met je telefoon dan kan je via de app ook leuke filters of kaders selecteren die je in of om je foto zou willen hebben. De Kodak Mini 3 Retro Square Printer is een heel goed alternatief en in mijn ogen wel iets wat je sneller en meer gebruikt dan daadwerkelijk een polaroid camera.

Kodak Mini 3 Retro Square Printer

Conclusie

De polaroid onestep+ is heel leuk voor feestjes of om mee te nemen als je een dagje weg gaat. Persoonlijk gebruiken wij meer de mobiele printer omdat je dan gewoon foto’s met je telefoon kan maken en als je thuis bent de leukste gaat uitprinten. De polaroid onestep+ is gewoon wel echt te groot en log om overal mee naartoe te sjouwen. Het is wel een tof ding om te showen en om te hebben maar praktisch vind ik hem niet. Mocht je dus twijfelen dan zou ik gaan voor de mobiele printer van Kodak Mini 3 Retro Square Printer. De foto’s die de printer uit print zijn van mooie kwaliteit en komen erg snel uit de printer en toch behouden ze de retro-look.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *