Ultimate ears megaboom 3 review

De zomer staat weer voor de deur, dat betekend weer lekker met je vrienden chillen op het strand of in het park. Hapjes en drankjes erbij en dan mag een lekker muziekje zeker niet ontbreken! Deze review gaat over de ultimate ears megaboom 3. Het is een minder bekend merk (onderdeel van logitect) als een JBL, Sonos of Bosé, maar de kwaliteit is zeker niet minder. Als alles weer geoorloofd is en de feestjes weer mogen dan maak je met deze speakers het feest echt compleet. Lees hier waarom ik deze draagbare speaker aanraad.

Wat is een ultimate ears megaboom 3?

De ultimate ears megaboom zijn draagbare draadloze speakers. Ze zijn erg handig om mee te nemen in je tas of gewoon om vast te houden. Het is nogal een behoorlijke mond vol om heel de naam uit te spreken, dus ze hebben het makkelijker gemaakt en je kan hem dus ook vinden onder de naam UE megaboom 3. Het fijne aan deze speakers is dat ze stof, water en schokbestendig zijn. Je kan hem in het natte gras leggen of op het zand. Als de speaker vies is kan je hem onder de kraan gewoon afspoelen. Ben je met de boot op pad en laat je hem per ongeluk in het water vallen, geen probleem hij blijft drijven en nog steeds speelt hij muziek af. De megaboom 3 is makkelijke te koppelen met de ultimate ears boom app via bluetooth. Je telefoon blijft verbonden tot een afstand van ongeveer 45 meter. Met de app kan je de megaboom 3 in en uitschakelen, volume regelen, equalizer afstellen en misschien wel de leukste functie (party up) andere megaboom speakers met elkaar draadloos koppelen tot wel 150 speakers. Je kan dus een aardig feestje bouwen met een aantal ultimate ears megaboom speakers. De accuduur is met een volle accu ongeveer 20 uur, maar het ligt ook aan de volume waarmee je afspeelt. Op de app kan je aflezen hoeveel procent de accu nog heeft of als je de + en – knop tegelijk indrukt dan hoor je hoeveel procent de accu nog vol is.

Uiterlijk

De speakers zijn verkrijgbaar in de kleuren: rood, blauw, zwart,groen,paars en geel zwart. De speakers zijn ongeveer 22 cm hoog en een kleine 9 cm breed en cilindervormig, waardoor je deze handig kan meenemen. Aan de bovenkant van de speaker zit een lus vast waardoor je hem ook kan ophangen. Het is een stevige lus die echt niet zomaar kapot zal gaan. Onderaan de speakers zit een lipje die je los kan trekken en daarachter zit de ingang om hem op te laden met micro USB. Bovenop de ultimate ears megaboom 3 zit de magicbutton. Het is de grote ronde knop die in het midden van de speaker zit. Als je 1x op die knop drukt dan pauzeer je of hij speelt juist weer af. 2x drukken is naar het volgende nummer en hou je hem lang ingedrukt dan gaat die naar een andere playlist. Door het cilindervormige model heb je 360 graden geluid en dat is natuurlijk heel gaaf. Aan de voorkant zie je een groot + en – teken en daarmee kan je ook de volume regelen als je je smartphone niet bij de hand hebt.

Ik moest in het begin even zoeken naar de manier om hem te koppelen met bluetooth, maar dit kwam omdat ik de knop niet kon vinden op de speaker. Bovenop de speaker zitten ook 2 lampjes en dat zijn tegelijkertijd ook knoppen (dat wist ik dus niet). houdt de knop van bluetooth ingedrukt en hij gaat op zoek naar je smartphone zodat je hem kan koppelen.

Korte introductie van coolblue

Geluidskwaliteit

Het belangrijkste van een speaker is natuurlijk het geluid dat eruit hoort te komen. Ik was echt verbaasd over de kwaliteit van het geluid. Ik kreeg deze speaker bij het afsluiten van een nieuw telefoonabonnement en dacht dat het niet veel zou zijn aangezien ik het gekregen heb en ik het merk helemaal niet kende. Bij de eerste keer proberen werd ik echt weggeblazen. Hij kan goed hard voor een draagbare speaker en de bass is lekker krachtig en vol.

Via de app kan je hem zelf equalizen naar hoe jij het liefst naar muziek luistert. Door het 360 geluid maakt het niet uit vanaf welke kant je van de speaker staat. Ik heb wel gemerkt als je hem op 100% volume zet de batterij wel sneller leeg gaat en mijn tip is dus om hem een tandje lager te zetten dan 100% dan gaat hij veel langer mee. Ik gebruik de speaker vaak in de gymzaal of op het schoolplein tijdens mijn gymlessen en het is voor iedereen luid en duidelijk hoorbaar.

Voordelen en nadelen

Voordelen:

 • Hij is mooi vormgegeven.
 • 360 graden geluid.
 • De app is handig om de juiste instellingen te selecteren.
 • De accuduur is top.
 • Stof, water en schokbestendigheid.
 • Zeer handzaam om in je tas mee te nemen.
 • Mooi, krachtig en vol geluid produceert deze ultimate megaboom 3.
 • De lus is handig om hem ergens aan vast te hangen.
 • Party up functie is heel tof. (koppelen met maximaal 150 megabooms).

Nadelen:

 • Voor sommige is de prijs een nadeel, maar voor iets wat goed is betaal je gewoon iets meer.
 • Op 100% volume gaat de accu wel sneller leeg.

Alternatief

 • UE boom 3

De ultimate ears megaboom 3 heeft 2 kleinere broertjes en eerst behandel ik de ultimate ears boom 3. Het is eigenlijk een kleinere variant en dus nog makkelijker mee te nemen. Het kleinere broertje gaat ongeveer 15 uur mee met een volle accu. Hij kan niet zo hard als de megaboom maar dat is ook logisch aangezien hij kleiner is toch komt er ongeveer 90 decibel uit de boom 3. Hij is verkrijgbaar in allerlei toffe kleuren en ook te koppelen met andere megaboom of boom 3 speakers. De prijs is logischerwijs ook lager wat hem ook erg aantrekkelijk maakt. Deze kleine tank is haast niet stuk te krijgen want je kan hem van een hoogte van 1,5 meter laten vallen en er is niks aan de hand. Deze speakers is letterlijk hetzelfde als de megaboom alleen iets kleiner, iets minder volume en paar tientjes goedkoper. Het geluid is ook erg warm en helder en dankzij de app kan je hem zelf equalizen.

 • UE wonderboom 2

Het allerkleinste broertje van de UE megaboom 3 en de UE boom 3 is de UE wonderboom 3. Deze heeft een hele andere vorm dan zijn grotere broeders. Het is eigenlijk een soort balletje ter grootte van een baseball. Door zijn ronde vorm heeft ook deze 360 graden geluid. Hij is zeer makkelijk op te bergen want hij is maar 10,5 cm hoog en 9,5 cm breed en weegt ongeveer 0,4 kg. Hij kan 13 uur mee met een volle accu, dat is dus ruim voldoende voor een hele dag bakken op het strand. Het geluid is ook behoorlijk voor zo’n kleine speaker, op zijn hardst haalt hij een piek van 88 decibel. Hij is stof, schok en waterbestendig en blijft net als zijn broers drijven. Deze wonderboom heeft onder aan de speaker nog een knop zitten met een boompje erop, dit is de buiten modus. Als je de knop met de boom indrukt gaat hij net wat helderder en nog wat harder dan in de normale modus. Helaas is de wonderboom 2 NIET te koppelen met de app of met zijn broers maar wel met 1 andere wonderboom 2 speaker. De UE wonderboom 2 is een erg fijne en krachtige speaker voor onder de €100 en in allerlei toffe kleuren combinaties beschikbaar.

Conclusie

Ik heb de ultimate ears megaboom 3 nu ruim een jaar in gebruik en ik had nooit verwacht er zoveel plezier aan te beleven. Ik neem hem mee naar mijn werk (gymleerkracht) het strand en op vakantie en hij heeft me nog nooit teleurgesteld. Zowel het uiterlijk als de geluidskwaliteit zijn in mijn ogen en oren echt uitstekend te noemen. Mijn broertje heeft deze speaker ook en het koppelen met elkaars speaker is in een handomdraai gedaan en je hebt gelijk dubbel zoveel plezier ervan. Of je nu kiest voor de megaboom 3, de boom 3 of de wonderboom 2 de kwaliteit van het geluid is bij alle 3 de speakers top. Wat deze speakers ook zo fijn maakt is dat ze water, schok en stofbestendig zijn waardoor ze ook makkelijk in de badkamer te gebruiken zijn zonder dat hij kuren krijgt van het vocht. Laat je de speakers per ongeluk een keer vallen dan is dat helemaal geen probleem. Hij is zo stevig gebouwd dat er niks aan de hand is.

De UE megaboom 3 krijgt op coolblue erg goede recenties van klanten en scoort rond de 4,5 sterren. Mocht je nog twijfelen tussen de ultimate ears megaboom 3 of een JBL speaker dan zou ik zeggen bespaar een paar tientjes en je hebt met de ultimate ears megaboom 3 een topper in huis gehaald!

Het kleinere broertje koop je door hieronder te klikken op de groene button.

De wonderboom 2 zijn erg goede speakers onder de €100 koop ze hieronder.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *