Top 5 beste draadloze oordopjes.

Lekker muziek luisteren zonder eerst de draden van je oordopjes uit de knoop te halen. Kies voor draadloze oordopjes. Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je ziet ze in de trein, op straat of bij jou in de klas. Welke zijn handig en kwalitatief ook nog hoogwaardig, maar toch betaalbaar. Ik heb het voor jou uitgezocht en er een top 5 van gemaakt. Het is natuurlijk voor iedere gebruiker anders omdat ieder zijn/haar eigen wensen heeft. Wil je ze gebruiken om er mee te sporten of heb je ze juist nodig om er veel mee te bellen? Lees er hier meer over.

Waar heb ik naar gekeken?

  • Kwaliteit van het geluid
  • Design
  • Batterijduur
  • Gebruikersgemak
  • Prijs

#5 Bose Quietcomfort Earbuds

Bose is een bekend merk als het gaat om geluid. De kwaliteit van het geluid is echt fantastisch. Het klinkt heel zuiver, gedetailleerd en ruimtelijk met een lekkere volle bass. De noisecancelling is dik in orde. Wil je een filmpje kijken in de trein dan kan dat met gemak zonder dat je gek wordt van het omgevingsgeluid. Ik vind het design niet zo mooi van deze oordopjes. Ze zijn groot en behoorlijk zichtbaar. Ikzelf vind het wel fijn dat het niet zo opvalt. Ze zijn ook wat zwaarder doordat ze wat groter zijn. Ze blijven wel lekker in je oor liggen en vallen er echt niet zomaar uit. Wil je ermee gaan sporten dan is dit geen probleem, ze kunnen tegen water en zweten. Krijg je een telefoontje dan kan je fijn communiceren met degene aan de andere kant van de lijn. De bediening is wel goed, maar niet anders dan de meeste andere draadloze oordoppen. De batterijduur is 6 uur en met een volle case heb je nog eens 12 uur extra. Deze staan in mijn ogen op nummer 5 omdat ze qua uiterlijk niet mijn smaak zijn en ik ze belachelijk duur vind voor draadloze oordoppen. Ik hou wel van muziek maar er zijn genoeg goedkopere alternatieven die ook precies doen wat voor mij goed is.

#4 Apple Airpods Pro

Apple is natuurlijk altijd erg mooi en kwalitatief erg goed. Met de Airpods pro is dat niet anders. De oordopjes zien er anders uit dan zijn voorgangers, je hebt nu verschillende topjes erbij die je zo kan fine-tunen naar je eigen oren. Ze zien er weer heel mooi uit en de opbergcase is echt klein van formaat. Ze zitten lekker in je oor en je hoeft dit keer niet te drukken om bijvoorbeeld te pauzeren, maar nu kan je knijpen aan het kleine steeltje wat eraan zit. Je hebt zo meerdere opties om via je Airpods iets te regelen. Ze zijn zweetbestendig en zitten stevig in je oren waardoor ze tijdens het sporten niet zomaar uit je oren vallen. De noise cancelling van deze Airpods zijn echt goed. Noise cancelling wil zeggen dat je omgevingsgeluid gedempt wordt waardoor je goed naar de muziek kan luisteren of kunt bellen met iemand. Met een volle opbergcase kan je tot wel 24 uur luisteren naar jou favoriete muziek. Zijn je oortjes leeg dan zijn ze in de opbergcases binnen 15 minuten weer opgeladen. Voor mij is het belangrijkste de pasvorm. Als ze niet lekker zitten of je krijgt na 30 minuten last van je oor dan kunnen ze nog zo goed en duur zijn, maar dan is het het voor mij niet waard. Waarom deze oordopjes voor mij op 4 staan is puur omdat ze zo duur zijn. Je betaald meer voor het merk Apple dan voor de kwaliteit. Ik ben van mening dat er kwalitatief vergelijkbare oordopjes zijn maar in een lagere prijsklasse.

#3 JBL Under Armour FLASH X

JBL is een bekende naam als het gaat om geluid. Ze maken onder andere koptelefoons, speakers en oordopjes voor particulieren, maar ze doen dit ook voor professionals kortom ze hebben verstand van geluid. De JBL Under Armour oordopjes zijn gemaakt voor sporters omdat ze in samenwerking zijn gemaakt met Under Armour. De oortjes zijn waterbestendig dus schoon te maken onder de kraan. Ze vallen lekker in je oor en door het extra (ik noem het haakje) zitten ze ook stevig in je oor. Ze zien er heel stoer en robuust uit. De opbergcase waarin hij geleverd wordt is wat aan de forse kant vergeleken met de meeste opbergcases, maar hij ziet er wel tof uit en is letterlijk ijzersterk. Op het logo van Under Armour kan je drukken om liedjes te pauzeren of om Talkthru aan te zetten. Talkthru wil zeggen dat je muziek wel aan staat maar dat je nog gewoon met andere mensen kan praten in de sportschool. De muziek hoor je dan als een soort achtergrond muziek. Het geluid wat er uit de oordopjes komt is wat we van JBL gewend zijn. Er zit een heerlijke bass in waardoor de muziek lekker hard en krachtig klinkt. Het grootste voordeel van deze oordopjes is de batterijduur. Met een volle opbergcase is het mogelijk om tot wel 40 uur muziek te luisteren. Het enige nadeel voor mij persoonlijk is dat ik na 2 uur wel last krijg van mijn oren en dat ze niet meer lekker zitten (kan ook aan mijn oren liggen). Ze zijn makkelijk te koppelen met je telefoon via bluetooth en de knoppen werken ook goed om verschillende opties te selecteren. De prijs is wel weer aan de forse kant! Ik denk dat je zoveel betaald voor het materiaal wat gebruikt is.

#2 Samsung Galaxy Buds+

Samsung mag niet ontbreken in deze lijst, want niet iedereen heeft een voorkeur voor Apple. Deze oordopjes zitten lekker in je oor en zijn ook erg licht dus je voelt ze bijna niet zitten. Ze zijn niet zo groot dus ze vallen ook niet op. Tijdens het sporten is het wel fijn dat ze zo licht zijn. Je voelt dan niet dat tijdens het hardlopen iets in je oor stuitert. Ze zijn spatwaterdicht dus van een beetje zweet gaan ze niet kapot, maar zet je nou de kraan open dan zijn ze wel kaduuk. Het geluid wat eruit komt is wat neutraler er zit minder bass in maar wel helder als je bijvoorbeeld luistert naar podcasts of met iemand wilt bellen. De Galaxy Buds vallen zo goed in je oor dat je ook weinig omgevingsgeluid hoort, mocht je dat wel willen kan je door te klikken op de buds de muziek pauzeren of selecteren dat je omgevingsgeluid beter hoort. Deze draadloze oordopjes zijn ook te koppelen met Apple smartphones dus niet alleen voor Samsung gebruikers. De batterijduur is ook indrukwekkend ze doen het 11 uur zonder op te laden. Zijn ze na 11 uur op dan kan je ze opladen in de case voor nog eens 11 uur. Als je ze 3 minuten in de cases legt heb je gelijk alweer muziek voor een uur. De prijs is ook indrukwekkend vergelijken met de nummers 3, 4 en 5 uit deze lijst.

#1 Jabra Elite 75t

Jabra is een volkomen onbekende naam (tenminste voor mij). Iedereen kent wel JBL, Apple, Samsung, Bose en Sennheiser. Jabra is echt de concurrentie aan het aangaan met de grote bedrijven. De oordopjes van Jabra zien er mooi en strak uit. Deze zijn 20% kleiner dan de Jabra 65t en de oplaadcase is ook zeer goed op te bergen in je broekzak. Ze zijn ook erg licht waardoor ze lekker luchtig in je oor zitten. Ze glijden lekker je oor in en het voelt net alsof je niks in je oor hebt zitten. Bij het sporten hoef je niet bang te zijn of ze uit je oor vallen. Tijdens het touwtje springen blijven ze gewoon steady op hun plek zitten en ze kunnen tegen water en zweten. Het geluid is mooi en zuiver. Het grote voordeel is dat je via de app je eigen geluid kan instellen met de equalizer. Wil je meer of minder bass dan is dit makkelijk te regelen via de app. Het bellen is kwalitatief van een goed niveau, er zit weleens een ruis op de lijn maar ze zijn uitstekend te gebruiken voor langdurige telefoontjes. De batterijduur is ook top. Met volle oordopjes kan je 7,5 uur muziek luisteren en met een volle opbergcase zelfs tot 28 uur. Doe je de oortjes 15 minuten in de opbergcase dan kan je vervolgens een uur lang muziek luisteren. Ze zijn makkelijk te koppelen met een smartphone. De Jabra Elite 75+ heeft voor mij de eerste plaats gehaald omdat ze qua prijs iets goedkoper zijn dan de grote merken maar toch wel vergelijkbare kwaliteit hebben.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *