Top 10 beste Nintendo Switch games.

De Nintendo Switch is mijn favoriete spelcomputer omdat ik echt hou van die Mario spelletjes. De vrolijke spelletjes die altijd kleurrijk en fantasierijk zijn vormgeven vind ik persoonlijk echt leuker dan de spelletjes die voor een Playstation of Xbox op de markt zijn. Er zijn veel spelletjes op de markt voor een Nintendo Switch maar welke zijn nou de beste? Dit is ook voor iedereen verschillend natuurlijk, omdat het ook met smaak te maken heeft. Deze week ga ik de top 10 beste Nintendo Switch spelletjes behandelen volgens de Coolblue lijst van dit moment. Wil je meer over de Nintendo Switch weten? Klik dan hier.

#10 New Pokémon Snap

Iedereen kent wel een pokémon of heeft vroeger of vandaag de dag wel de kaartjes gespaard, de afleveringen gezien of de spelletjes gespeeld. Dit spel gaat verder waar ze op de Nintendo 64 gebleven waren. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk pokémons op de foto zet. Je reist door de jungle en de woestijn om de pokémons te vinden en op de gevoelige plaat vast te leggen. In dit spel zijn over de 200 pokémons te fotograferen dus genoeg voor urenlang spelplezier. Verschijnt er ergens tussen de bomen een pokémon wees er dan snel bij, want voor je het weet ben je ze weer kwijt. Je reist gedurende het spel in een soort zelfbesturend karretje door de werelden, waardoor je zelf op zoek kan naar pokémons. In de magische wereld van Lental moet je proberen om het mysterie te ontrafelen van een bijzondere gloed, door middel van het eiland te onderzoeken en fotograferen. Professor Mirror bekijkt jou foto’s met een kritische blik en beoordeeld ze. Heb je een foto geschoten van een pokémon dan kan je die gelijk bewerken in je pokédex met allerlei leuke filters, stickers of frames. Lukt het jou om je pokédex vol te krijgen?

Info: Dit spel kan je met 1 speler spelen en dus niet met meerdere personen. Het is een spel voor 3 jaar en ouder, maar voor de 3/4/5 jarige is het wel moeilijk om zelfstandig te spelen. De menutaal en gesproken taal in het spel is Engels of Frans. Het spel bevat geen online modus.

Conclusie: Het spel bevat een mooie gameplay met schitterende gebieden. Het is leuk als je van fotograferen en pokémons houdt. Er is heel veel te ontdekken want in de verschillende werelden hebben pokémons ook een ander gedrag. De uitdaging is ook om de pokémons te laten poseren op zo’n uniek mogelijk posé. Het spel is erg ontspannend en lastig om je gameconsole weg te leggen, want je wilt steeds een beetje meer en betere foto’s.

#9 The legend of Zelda: Breathe of the wild

Deze game is echt het meest populair op de Switch bij de Nintendo Switchers van het eerste uur. Het spel bevat een enorme wereld(Hyrule) waarin je vrij kunt bewegen en waarin je echt ontzettend veel kan doen. Link wordt wakker in een wereld die hij zich niet meer herinnerd en waarvan hij wil weten wat er gebeurd is. In zijn avontuur komt hij allerlei gevaren tegen en wil hij voorraden inslaan voordat Hyrule ten onder gaat. Gedurende het spel komt hij wapens en uitrusting tegen die hij met zich mee moet nemen. Link kan de wereld verkennen met de benenwagen, maar hij kan ook te paard om grote afstanden af te leggen, per vlot om meren over te steken of zijn schild gebruiken om besneeuwde bergen af te glijden. Link kan ook Hyrule bekijken vanaf boven met zijn zweefzeil, dit kan handig zijn om te kijken wat er in de verte te zien is. Om de gevaren de baas te zijn heeft hij een heel arsenaal aan wapens nodig die hij onderweg kan vinden. Link moet ook zijn kamp opslaan en daarvoor heeft hij natuurlijk voedsel nodig door op zoek te gaan naar wilde dieren of fruit. Om dit spel tot een goed einde te brengen moet je goed voor Link zorgen. Zorg dat je de juiste wapens voor hem vind, de kleding aandoet die hij weer goed kan gebruiken in verschillende situaties, hij moet goed eten, zodat hij weer herstelt van een gevecht. Dit spel is zo ontzettend groot dat je echt maandenlang dit spel kan en wil spelen.

Info: Dit spel kan je alleen spelen en dus niet met meerdere spelers. Het is een spel voor 12+ en beschikt niet over een online modus. De taal die ze in het spel spreken is Engels, maar het menu is wel in het Nederlands.

Conclusie: Veel die-hard gamers die dit spel gespeeld hebben bestempelen dit spel tot het beste spel wat ze ooit gespeeld hebben op een Nintendo console. Dit komt door de open wereld die prachtig is vormgegeven en waarin echt oneindig veel te beleven is. Je moet wel echt een die-hard gamer zijn om dit spel uit te willen spelen, want er gaat echt maanden tijd in zitten en het vergt veel geduld en onderzoekend vermogen. Ben jij een keiharde gamer en fan van Zelda of open wereld gaming dan MOET je deze game hebben!

#8 Super Mario Odyssey

Bowser heeft weer eens Peach ontvoerd en Mario moet haar weer redden. Bowser wil trouwen met Peach en hij heeft hulp ingeschakeld van kwaardaardige konijnen om Mario af te schudden. In dit avontuur heeft Mario hulp van Cappy. Cappy is zijn hoed die tot leven is gekomen en die je heel handig in kan zetten om andere gedaantes aan te nemen. De bedoeling van het spel is om maantjes te verzamelen in verschillende werelden, zodat Mario de Odyssey(luchtschip) kan starten. De Odyssey heeft hij nodig om dichterbij Bowser te komen en andere werelden ontdekken. Het spel is weer een echte Mario game waarin veel te ontdekken is en leuke mooie fantasierijke werelden te ontdekken zijn. Het leuke aan dit spel is dat het een open wereld is en dus vrij kan rond lopen om maantjes te zoeken. Cappy is een leuk karakter wat erbij is gekomen en gedaantes van dieren kan aannemen die je gedurende het spel tegenkomt. Zonder de hulp van Cappy kan je dit spel niet voltooien.

Info: Het spel is bedoeld voor 7+’ers en ook wel echt te spelen voor kinderen vanaf die leeftijd. Je kan het spel met zijn 2en spelen dan is iemand Mario en de ander kan dan Cappy zijn. Dit spel bevat geen online modus maar alleen de avonturenmodus.

Conclusie: Het is wat we gewend zijn van Mario weer een avontuurlijke game. Het is een leuk spel voor iedereen, want er zijn genoeg maantjes te vinden die niet heel moeilijk te vinden zijn. Voor de die-hard gamers is het altijd een kunst om alle manen te vinden zelfs de moeilijk te vinden manen. Het is erg verslavend om te blijven spelen, want je wilt toch elke maan vinden. Het grappige aan dit spel is dat ze ook gebruik maken van 2D technieken die ze uit oude Mario games gehaald hebben. Het spel heeft een aantal 2D routes en vervolgens kom je weer in de 3D wereld. Wil jij proberen om Peach te redden en alle manen te vinden?

#7 New Super Mario Bros U Deluxe

Mario Bros is weer een heerlijke Mario game waarin 164 levels in een 2D stijl op jou wachten. In dit avontuur heeft Bowser met zijn kwaadaardige vrienden het kasteel van Peach overgenomen. Bowser heeft Mario en zijn vrienden gedropt in het paddenstoelenrijk ver weg van het overgenomen kasteel. Het spel is te spelen met 4 spelers waarin je moet samenwerken om de levels door te komen. Er zijn weer verschillende werelden waarin je alle elementen van de natuur moet trotseren. Het is echt super leuk om met zijn vieren te spelen omdat je echt moet samenwerken en elkaar nodig hebt. Probeer weer zoveel mogelijk munten te pakken door te rennen, springen en stampen. De levels zijn mooi vormgegeven en zien er weer vrolijk en uitdagend uit.

Info: Het is een 2D spel die je met maximaal 4 spelers kan spelen. Het is niet mogelijk om online te gamen. Dit spel is in het Nederlands en Engels. Op het spel staat dat het voor kinderen vanaf 3 jaar is, maar uit ervaring weet ik dat het voor de allerjongste nog erg moeilijk is.

Conclusie: Ik vind het een heel tof spel en dit brengt mij weer terug in de tijd dat Mario op de gameboy en de super Nintendo te spelen was. De mogelijkheid om met zijn 4en te spelen is echt een toevoeging. Er is niks leukers dan met vrienden samen te werken om de levels succesvol af te ronden. Door het aanbod van 164 levels ben je voorlopig nog wel even zoet met dit spel. Ik raad dit spel aan want je hebt echt uren plezier met je vrienden voor jong en oud.

#6 Just Dance 2021

Het welbekende dansspel bevat weer 40 nieuwe hits om helemaal los te gaan in de woonkamer. Battle met je vrienden of familie wie de beste moves en skills heeft om zoveel mogelijk punten te scoren. In deze game zit ook een sweat-mode hiermee kan je dansen als work-out gebruiken en kijken hoeveel calorieën je verbrand. Zorg dat alles aan de kant staat in de woonkamer want het kan er heftig aan toe gaan in de strijd om de soepelste heupen. Het is tot 6 spelers te spelen dus zorg voor wat extra joy-cons. Heb je alle 40 liedjes uitgespeeld en raak je maar niet klaar met dit spel dan kan je een streamingsdienst van Just Dance unlimited nemen voor nog eens 550 nummers, de eerste maand is gratis.

Info: Just Dance bevat geen online modus. Dit spel is te spelen vanaf 3 jaar en ouder. Het is te spelen met maximaal 6 spelers. De talen waarin het spel te spelen is zijn: Nederlands, Engels en Frans.

Conclusie: Het is lekker in beweging komen met deze hits. Het zijn weer echte monsterhits zoals we van andere jaren gewend zijn van Just Dance. Kinderen die van dansen houden zijn niet meer weg te slaan bij dit spel en leven zich echt helemaal in. Persoonlijk vind ik dit niks omdat ik echt niks met dansen heb. Ik merk wel dat kinderen die wel van dansen houden echt weg lopen met dit spel.

#5 Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Dit is een spel met een bonusavontuur waarbij je moet proberen om Bowser weer “normaal” te laten worden in Bowser’s Fury. We beginnen eerst met Super Mario 3D World. Ren, klim en krab om je door de levels heen te vechten. Het is zoals de titel al zegt een 3D wereld. Je kan met Mario, Luigi, Peach en Toad Sprixieland redden door samen te werken. Het is nu ook voor het eerst mogelijk om dit online te doen met maximaal 3 spelers. Er zijn allerlei dingen te ontdekken voordat je de vlaggenstok bereikt om het level af te ronden. Elk personage heeft zijn eigen kracht. Mario is een alleskunner die zich makkelijk door elk level beweegt. Luigi kan heel hoog springen, Toad is super snel en Peach kan door de lucht zweven. Als je een superbel weet te veroveren dan krijgt Mario zijn kattenpak en kan hij op muren klimmen, vijanden krabben en meer coole stunts. Het is ook mogelijk om Mario te verdubbelen en dat dan meermaals. Er zijn vele verschillende Mario’s die je vrij kan spelen met dit onwijs gave spel.

Dan nu het bonusavontuur Bowser’s Fury. Dit keer werk je samen met Bowser JR in Miauwmeer waar verschillende eilanden te vinden zijn. Verzamel zoveel mogelijk kattenzonnen om zo een razende Bowser te stoppen. De kattenzonnen zijn overal in Miauwmeer te vinden. Elk eiland zit ook weer boordevol verassingen om te ontdekken. Bowser JR is jou hulpje en die kan je ook laten spelen door iemand anders een joy-con te geven. Terwijl de tijd verstrijkt ontstaat er een razende Bowser die er alles aan doet om jou af te stoppen. Vlucht voor de razende Bowser en wacht dan af tot hij weer verdwijnt. Om terug te vechten tegen de razende Bowser heb je de legendarische gigabel nodig. Luid de gigabel als je het monster ziet. De gigabel speel je vrij met de kattenzonnen die je moet zoeken. Zodra je de gigabel hebt vrijgespeeld en je luid de gigabel dan veranderd Mario in een gigantische katmario die de strijd aangaat met Bowser.

Info: Dit spel is online te spelen met maximaal 4 personen. Het spel is vertaald in het Nederlands. De allerkleinste kunnen dit spel nog niet spelen want het is vanaf 7 jaar en ouder.

Conclusie: Bij het zien van deze trailer was ik al helemaal verkocht. Het ziet er zo ontzettend tof uit. Ik hou wel van die open 3D wereld en de verhaallijnen van Mario. Het leuke aan dit spel zijn de vele opties die je hebt met de verschillende Mario’s en personages. Het is ook erg tof dat je nu online kan spelen met je vrienden om dit avontuur tot een goed einde te brengen. Bowsers Fury is echt een aanvulling en heel gaaf dat dit “spel” er ook bij zit. Koop je dit spel dan heb je eigenlijk 2 spellen voor de prijs van 1.

#4 Ring Fit Adventure

Met dit spel in je collectie kom je echt wel aan je dagelijkse beweging. Je krijgt niet alleen het spel, maar ook de Ring-con en een beenband zitten bij dit spel. Je schuift een joy-con in de Ring en de andere joy-con schuif je in de meegeleverde beenband. In dit spel neem je het op tegen Drago. Drago is de krachtpatser die je moet verslaan. Om bij Drago te komen moet je jezelf door de levels heen rennen en dit is letterlijk rennen. Je rent in de woonkamer op je plaats en op het beeld zie je dan je personage mee rennen. Met de ring kan je allerlei muntjes naar je toe trekken of windvlagen afvuren om te springen. Onderweg kom je de onderdanen van Drago tegen die je moet verslaan met allerlei fitnessoefeningen. Er zijn meer dan 60 fitnessoefeningen waaruit je kan kiezen in meer dan 20 gebieden waar je ruim 100 parcours kan afleggen. Om je door de parcours heen te zweten moet je allerlei oefeningen doen die je vaak in de sportschool doet, denk hierbij aan: squats, sit-ups, lunges, enzovoorts enzovoorts. Als je voor de eerste keer het spel speelt kan je je gegevens invoeren qua lengte, gewicht en fitnesservaring.

Info: Je kan niet online spelen met de Ring Fit. Je kan ook maar met 1 speler tegelijk spelen omdat je maar 1 Ring hebt. Het spel is in het Nederlands gesproken dus ook leuk om het verhaal te volgen. Het is spel is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Conclusie: Het is echt een heel gaaf spel om toch echt tot een goede work-out te komen. Na een sessie met de Ring-fit heb je wel echt het gevoel dat je gesport hebt. Ikzelf ga er ook echt van zweten en heb een voldaan gevoel. Het is super leuk dat het in verhaalvorm is, je hebt daardoor echt plezier in het bewegen in plaats van zo’n saaie sportschool.

#3 Animal Crossing New Horizon

Een zorgeloos leven op je eigen eiland, wie wil dat nou niet? Met Animal Crossing New Horizon stap je uit het vliegtuig zo op je eigen eiland, die je helemaal kan maken zoals jij wilt. Je begint met een nookphone en een tentje en van daaruit ga je aan de slag om je eiland zo fijn mogelijk te maken voor jou. Ga op zoek naar doe-het-zelfplannen en verzamel je materialen om gereedschap, meubels en andere voorwerpen zelf te maken. Maak wegen, hellingen, bruggen, rivieren en nog veel meer om het eilandleven zo aangenaam mogelijk te maken voor jezelf maar ook voor je medebewoners. Er zijn in het begin een aantal eilandbewoners, maar hoe leuker, mooier, avontuurlijker jou eiland wordt hoe meer bewoners er ook willen wonen. Je kan echte vriendschappen sluiten met je buren door ze te helpen met klussen, fotoshoots organiseren of cadeautjes geven. Het grappige aan dit spel is ook dat de seizoenen mee veranderen. Elke dag is er wel wat te doen op je eiland, of het nou een vistoernooi is of een feestdag, het eilandleven gaat gewoon door ook al ben jij er niet.

Info: Het spel kan je ook online spelen, zodat je op andere eiland kan kijken of ze komen gezellig bij jou op bezoek. Het spel is in het Nederlands en met 4 personen te spelen op 1 console tegelijk. Je kan met maximaal 8 spelers spelen die geregistreerd zijn op jou Nintendo Switch systeem en op jou eiland wonen.

Conclusie: Het is een erg leuk spel voor jong en oud, omdat er altijd wel iets te doen is en het leven gewoon doorgaat. Het is niet leuk voor iedere gamer. Als jij een die-hard gamer ben dan denk ik dat je hier snel op bent uitgekeken omdat het nogal langdradig kan zijn. Kinderen lopen helemaal weg met dit spel omdat het heel simpel is en ook voor kinderen erg aantrekkelijk uitziet. Wil je dus je eigen eiland helemaal geweldig maken en elke dag even kijken hoe het met je eiland staat en wat je nog moet doen? Dit spel is dan op jou lijf geschreven.

#2 Super Mario Party

Het ultieme partyspel voor de Nintendo Switch is zonder twijfel Super Mario Party. Dit spel bevat ruim 80 minigames die in verschillende spelstanden te spelen zijn. Het bordspel is erg leuk om met vrienden te spelen. Je bent allemaal een karakter en je probeert zoveel mogelijk sterren te veroveren. Gooi met de dobbelsteen en kom zo verder op het speelveld, terwijl je ondertussen allerlei minigames hebt waarbij je munten kan winnen om bijvoorbeeld sterren te kopen. Er zitten allerlei leuke elementen in het bordspel, zo kan je één of meerdere partners krijgen met elk hun eigen dobbelsteen, dus nog meer mogelijkheden om vooruit te komen op het bord. Ben je liever van het samenwerken ga dan lekker raften met je vrienden of familie. Je stapt met zijn vieren in een raft en gaat zo al peddelend af op de ballonnen die je moet pakken om minigames te starten. Met de minigames scoor je tijd, die tijd heb je hard nodig om het parcours raftend af te leggen. De derde optie is om de minigames gewoon los te spelen tegen je vrienden of familie. Een hele leuke nieuwe update heeft ervoor gezorgd dat je nu ook online kan spelen tegen wie dan ook over de hele wereld.

Info: Sinds de nieuwe update kan je nu dus ook online spelen. Met meerdere joy-cons kan je dit spel met 4 mensen tegelijk spelen. Het spel is in het Nederlands dus ook makkelijk te volgen voor de kids.

Conclusie: Ikzelf ben helemaal gek van dit spel. Dit is mijn lievelingsspel omdat je echt super veel lol hebt met al je vrienden. We hebben dit spel bij oud&nieuw gespeeld met ruim 15 mensen en dan om beurten tegen elkaar. We hebben zoveel gelachen dat we niet doorhadden dat het al 06:00 was. De minigames steken erg leuk in elkaar en er zijn zoveel spelletjes dat er voor iedereen wel iets tussen zit. De gameplay is wat we gewend zijn van Mario, gewoon weer erg leuk, speels en vrolijk vormgegeven. Met dit spel in je verzameling komt iedereen graag bij je op bezoek.

#1 Mario Kart 8 Deluxe

Speel tegen je familie of vrienden bij jou thuis of online. Met 4 joy-cons speel je dit spel in een gesplit scherm en kan je dus zien wie de snelste, behendigste en sluwste coureur is. Je hebt ruime keuze uit verschillende banen, zowel nieuwe als oude van vorige Nintendo consoles. Door veel te racen speel je ook allerlei nieuwe auto’s, banden en vliegers vrij om nog sneller van start te gaan. Persoonlijk vind ik het heel leuk om online te spelen tegen wie dan ook wereldwijd. Dit spel gaat echt nooit vervelen omdat je online altijd een nieuwe tegenstander kan vinden. Ik speel het altijd online tegen vrienden. We maken dan een kamer en dan zitten we daar met zijn 8en in en kan de race beginnen. Het enige wat ik mis is dan wel weer dat je elkaar niet kan spreken via headsets, dit vind ik wel echt jammer. Wij hebben als oplossing een What App groep gemaakt waarin we gaan videobellen met elkaar en tegelijkertijd zijn we dan aan het racen. Je kan elkaar dan zien en horen voor nog meer lol en plagerijtjes heen en weer. Er zijn super veel karakters om te kiezen en nog meer spelopties. De gevechten vind ik persoonlijk het leukst, omdat niet de snelste wint maar net degene die iets sluwer is. Er zijn meerdere gevechten om te spelen. Je hebt naast het welbekende ballonnen gevecht nu ook een muntenrace, zonnestrijd, boevenjacht en bombs-up. De gevechten zijn echt een welkome bonus.

Info: Dit spel kan je online spelen tegen vrienden of familie maar ook wereldwijd. Het spel is in het Nederlands te volgen voor de kinderen. Mijn neefje van 4 kan hier ook goed mee overweg omdat er een aantal opties zijn waardoor ze niet uit de baan vliegen en niet achteruit kunnen. Ze hoeven dan alleen te sturen en dat kan met de joystick of gewoon met de joy-con sturen zoals een echt autostuur.

Conclusie: Mario Kart 8 Deluxe staat op 1 in de lijst van top 10 beste Nintendo Switch games omdat het een klassieker is met heel veel nieuwe acties en snufjes. Het is een tijdloos spel en je raakt nooit uitgespeeld door de online opties. Ik ben iemand die niet snel alleen zal gamen tegen de computer, dus als je dan online speelt dan speel je toch tegen anderen. De gevechten zijn echt super leuk om te doen en elke keer krijg je ook een verrassende winnaar. Met het racen win ik eigenlijk altijd wel van vrienden en familie maar bij de gevechten is het echt een loterij en dat maakt het wel erg leuk voor iedereen. Twijfel niet, want deze game staat echt niet voor niks op 1.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *