Ring deurbel review?

Je kent hem wel de reclame van de Ring deurbel. De bezorger staat voor de deur maar niemand is thuis wat nu?? Is het echt zo handig om een Ring deurbel te hebben? Je kan zien wie er voor de deur staat op je smartphone en eventueel nog mee praten ook. Lees verder voor de ins & outs.

Wat is de Ring deurbel?

Het is een deurbel die voorzien is van een camera, microfoon en bewegingssensoren. Je installeert de Ring aan de bestaande bedrading van je oude deurbel. Ik ben totaal niet technisch maar via Youtube is dit mij binnen een handomdraai gelukt. Ik zou het dus eerst zelf proberen en mocht je er echt niet uit komen kan je altijd nog een monteur in handen nemen. Je kan de deurbel ook draadloos gebruiken want er zit een accu in en in dat geval hoef je hem alleen op te hangen. De Ring is in combinatie met de Ring app echt wel een handige gadget voor als je vaak van huis bent maar toch ook pakjes wilt ontvangen.

Hoe werkt het?

Nadat je de Ring hebt aangesloten aan de bedrading of draadloos met de accu kan je hem koppelen aan je WiFi netwerk via de Ring app. Zodra je gekoppeld bent met WiFi en in de app zit dan kan je de bewegingsdetectie instellen op het aantal meters dat voor jou nodig is. Bij mij staat de bewegingsdetectie op 2 meter, dat wil zeggen dat als er iemand in de 2 meter zone van mijn Ring komt ik een melding op mijn telefoon krijg dat er beweging is bij de voordeur. Mocht daadwerkelijk iemand op de bel drukken dan krijg ik daar ook een melding van. Het is wel cruciaal om een goede WiFi verbinding thuis te hebben anders pakt hij hem niet. Ik heb weleens gehad dat ik op mijn werk was en de bel ging. Ik probeerde via mijn Ring app te kijken wie er voor de deur stond, maar de WiFi van thuis was niet sterk genoeg waardoor ik de bezorger gemist heb. Normaal gesproken is bij mij de WiFi prima in orde en dan is het geen probleem, maar 1 keer liet de WiFi mij in de steek. Zorg dus voor een goede WiFi verbinding en anders is het verstandig om een versterker aan te schaffen.

Kwaliteit

De kwaliteit van het beeld is in full HD dus erg goed te zien wie er voor de deur staat. Met de camera is niks mis mee. Het geluid is ook helder alleen als de WiFi wat zwakker is dan zit er een vertraging in de lijn waardoor het soms wat lastig communiceren is. De Ring zelf ziet er mooi en robuust uit, je krijgt 2 frontjes waardoor je dus kan kiezen welke look je wilt. Er zit ook nog een optie bij om de ring in een andere hoek te hangen voor mensen die bijvoorbeeld een trappetje hebben om bij de voordeur te komen. De kwaliteit van het bewegingsdetectie systeem werkt ook goed. Je krijgt soms al een melding als er een kat voorbij loopt. Ik krijg ook af en toe wel valse meldingen binnen. Het is dus ook wel fijn dat je dit kan uitzetten als je teveel valse meldingen krijgt of aan een drukke straat woont.

Voor en nadelen

Nadelen:

  • De vertraging van een paar seconden.
  • Het abonnement wat je kan afsluiten om terug te kijken of om filmpjes op te slaan.
  • WiFi moet sterk zijn, met een zwakke verbinding maakt hij heel traag contact en dan kan het te lang duren voor de bezorger aan de deur.
  • Als je hem niet aan de bedrading kan hangen en dus via de accu gebruikt maakt van de Ring dan moet je hem ook nog opladen of accu verwisselen om de zoveel tijd.

Voordelen:

  • Je hebt live contact met wie voor de deur staat.
  • De installatie is niet moeilijk.
  • De kwaliteit over het algemeen is goed.
  • De Ring wordt geleverd in een uitgebreid pakket.
  • Bij de Ring Plus variant kan je nog 4 seconden terug kijken voordat de bewegingssensoren een signaal op vangen.
  • Het gevoel van veiligheid.

Conclusie

Ik ben erg blij met mijn Ring deurbel. Ik werk 40 uur in de week en ik bestel ook regelmatig spullen online. Als ik een melding krijg en ik sta in contact met de bezorger dan kan ik hem instructies geven waar ik mijn pakket bezorgd wil hebben. Je moet wel zorgen voor een goede WiFi verbinding anders duurt het laden via de app te lang waardoor de bezorger weer weg gaat. Naast het feit dat ik hem handig vind is het ook een gevoel van veiligheid wat je krijgt. Het schrikt toch af voor inbrekers als je weet dat er meegekeken kan worden. Ik vind het wel echt jammer dat je de beelden niet kan opslaan of kan terug kijken zonder het Ring protect abonnement. De eerste 30 dagen heb je dat gratis en het voegt wel echt iets toe aan de ring om terug te kijken, wie er nou 2 uur geleden aan de deur stond. Na 30 dagen is je proefperiode voorbij en moet je €3,- per maand betalen voor de service en dat vind ik persoonlijk jammer. Ik heb dat abonnement niet afgesloten omdat ik het zonder ook wel kan en anders zit je weer ergens aan vast. Al met al ben ik wel tevreden over de Ring deurbel.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *