Philips Wake Up Light Review

Heb jij ook zo’n last van de wekker die jou letterlijk uit bed dreunt? Iedereen kent wel het irritante geluid van een wekker, die jou gelijk met een soort van stress uit jou diepe slaap haalt. Hoe kan je er nou voor zorgen dat je nachtrust op een rustige, fijne en geleidelijke manier onderbroken wordt? Ik heb een Wake Up Light van Philips en ik zou niet meer zonder kunnen. Lees hier wat er zo fijn aan is en waarom jij er ook één van op je nachtkastje moet hebben.

Wat is een Wake Up Light?

Het is niet alleen en zomaar een wekker die jou wakker maakt. Een Wake Up Light is een apparaat die ervoor zorgt dat je fijn in slaapt valt maar ook rustig en geleidelijk wakker word. Je kan er radio op luisteren, je telefoon op aan sluiten om eventueel op te laden. Het is ook mogelijk om er ontspanningsoefeningen mee te doen, hoe dat werkt lees je verder in deze review.

Uiterlijk

De Philips Connected Somneo heeft een bijzonder uiterlijk en dat komt door het gat wat in het midden zit. Er is gekozen voor een ronde vorm met dus dat gat in het midden. De ronde vorm moet een zon voorstellen en door het gat in het midden moet het lijken alsof je naar een zonsondergang of zonsopkomst kijkt. Ikzelf zie er geen ondergaande of opkomende zon in, maar ik vind de ronde vorm met het gat erin wel tof eruit zien. Het staat ook mooi en netjes op je nachtkastje in plaats van zo’n ouderwetse wekker. Het formaat is aan de forse kant als je een normale wekker gewend bent, maar voor mij is het niet storend en je went er ook weer snel aan. Zodra hij aan het stroom zit beginnen er allerlei opties op te lichten in het display. De aansluitingen zitten allemaal aan de achterkant van het apparaat. Er zit een usb aansluiting op om eventueel je mobiele telefoon aan op te laden. Draadje met meetinstrument (die meet in de ruimte het: geluid, licht, temperatuur en vochtigheid). De ingang voor het netstroom en nog een aux aansluiting. Bovenop de Wake Up Light zit de sluimer sensor. Je legt simpelweg je hand op de sluimer sensor en je wekker sluimerd.

Display

Het display is een verlicht schermpje wat tevens een touchscreen is. De opties die je kan selecteren op het display staan van links naar rechts getoond. Het display is zichtbaar in het donker maar ook in het daglicht. Het licht van je display kan je zelf instellen in hoe fel je het wil hebben. Het touchscreen werkt heel goed en is uiterst gevoelig dus een lichte aanraking is al genoeg om te selecteren wat jij op dat moment wilt.

Zonsopkomst of zonsondergang

De zonsopkomst functie is bedoeld om jou energieker wakker te laten worden door middel van licht. Het licht betekend voor jou hersenen dat je wakker moet worden. Het fijne aan het nabootsen van de zonsopkomst is dat je zelf kan instellen hoeveel minuten van tevoren je de “zon” wil laten opkomen. Ik zet altijd mijn wekker om 06:45 en ik heb ingesteld dat om 06:30 de “zon” mag opkomen. Vanaf 06:30 wordt de lamp dus langzaamaan wat feller door van zacht rood naar oranje en felgeel te gaan om 06:45 is de lamp op zijn felst (hoe fel jij hem hebt staan) en gaat ook het geluid van de wekker.

De zonsondergang is bedoeld om jou sneller en beter in slaap te laten komen. Ikzelf gebruik deze functie eigenlijk nauwelijks tot nooit. Kan je niet in slaap komen dan is dit wel een fijn hulpmiddel. De “zon” gaat langzaam onder. De lamp begint fel en gaat geleidelijk van geel naar oranje en naar een rode gloed om vervolgens uit te gaan.

Geluid

De Philips Somneo is niet alleen een lichtbol, maar er komt nog geluid uit ook. Hou je van luieren in bed dan kan je de radio aanzetten. De Somneo bevat over verschillende wekgeluiden. Ikzelf vind het fijn om wakker te worden met fluitende vogeltjes, maar er zijn meerdere opties. Wordt je liever wakker van een kabbelend beekje of koeienbellen dan is dit ook mogelijk. Het volume is ook heel eenvoudig aan te passen via het touchscreen. Verwacht niet dat je deze wekker ook kan gebruiken als speaker voor je muziek, want daar is het geluid kwalitatief gewoon niet voor bedoeld.

Ademhaling

Het is met deze Somneo ook mogelijk om ontspanningsoefeningen te doen door middel van je ademhaling. Lig je op bed en kom je niet in slaap of is je ademhaling te snel dan kan je door middel van licht of geluid dit onder controle krijgen. Hoe werkt het? Je selecteert als eerst hoeveel ademhalingen per minuut je wilt hebben. Als je ligt kan je door middel van de lamp mee ademen op de felheid van de lamp. De lamp knippert langzaam (een zacht oranjelicht) in het ritme van hoe je ademhaling moet zijn. Als je op het ritme van de lamp mee in en uit ademt dan wordt je ademhaling echt rustiger en je voelt ook dat je gaat ontspannen. Ik gebruik het zelden tot nooit, omdat ik weinig moeite heb met in slaap komen. Wil je dit liever doen via geluid dan is het principe hetzelfde alleen nu moet je ademen op het ritme van het geluid dat je selecteert.

App

Deze wake up light heeft ook een SleepMapper app. Je kan de Wake Up Light koppelen met je telefoon door middel van WiFi. Als je gekoppeld bent kan je via de app je wekker instellen, de geluiden selecteren, de radio bedienen, de felheid regelen en nog veel meer. In de app kan je ook zien hoe de slaapkameromstandigheden zijn zoals temperatuur, vochtigheid, geluid en licht intensiteit. In de app kan je ook slaaptips vinden om tot een nog betere nachtrust te komen.

Voor en nadelen

Voordelen:

 • Het design is erg mooi.
 • Je wordt echt energieker en fijner wakker.
 • De app is echt van toegevoegde waarde.
 • De geluiden die je kan selecteren zijn fijn en natuurlijk.
 • De mogelijkheid om te ontspannen is fijn als je moeilijk in slaap kan komen.
 • Mooie simulatie van de zonsondergang en zonsopkomst dat komt door de mooie warme kleuren licht die gebruikt worden.
 • De bediening van de Wake Up Light is makkelijk.

Nadelen:

 • Het prijskaartje wat eraan hangt.
 • Een draadje als antenne voor de FM-radio.
 • Verwacht geen wonderen van de speaker.
 • Geen mogelijkheid om zelf wekgeluiden toe te voegen.

Conclusie

Ik ben er erg tevreden mee. Het prijskaartje is wel hoog, maar je doet ook jaren met deze Wake Up Light. De mogelijkheden zijn meer dan je gewend bent van een wekker en veel opties zijn ook echt van toegevoegde waarde. Ik vind het heerlijk dat je niet gelijk wakker schrikt van het harde geluid dat je telefoon produceert als je die als wekker gebruikt. Het simuleren van een zonsopkomst en fluitende vogels voelt voor mij als heel natuurlijk wakker worden en je stapt gelijk met je goede been uit bed. Ik heb mezelf nog nooit verslapen met deze wekker. Ik zou zeggen: niet twijfelen gewoon kopen, je moet tenslotte toch uit bed komen en kom dan maar gelijk energiek en fris je bed uit.

Mocht de Wake Up Light nog niet genoeg zijn voor ouders, KLIK dan hieronder.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *