Optoma HD146X Review

De beste betaalbare beamer voor een ultieme thuisbioscoop is in mijn ogen zonder twijfel de Optoma HD146X!! Wil jij dolgraag je eigen thuisbioscoop?? Lees dan verder in mijn review over de Optoma HD146X. Het is echt een krachtpatser die niet mag ontbreken in je woonkamer!! Lees nu verder!

Is de Optoma HD146X echt geschikt als thuisbioscoop?

Om deze vraag te beantwoorden hoef ik niet na te denken. Het antwoord is: absoluut. Ik heb de Optoma HD146x nu al een tijdje en ik zou niet anders meer willen. De optoma HD146X is kwalitatief echt verbazingwekkend goed en betaalbaar.

Beeldkwaliteit

De kwaliteit van het beeld is echt verbluffend goed. Vooraf was ik zelf ook sceptisch. Kan een beamer mijn televisie vervangen? Is de kwaliteit wel mooi om tv te kijken of te gamen? Al deze vragen spookte ook door mijn hoofd. Ik besloot gewoon om het te proberen en ik heb daar nog geen seconde spijt van gehad. Het is een full HD beamer met 3600 lumen. Het is dus niet zo dat je de hele dag in het donker moet zitten wil je wat kunnen zien. Als ik overdag een spannende film wil kijken dan doe ik de rolluiken wel halverwege omdat je de donkere scenes anders niet kan volgen. Kijk je overdag lekker een potje voetbal of een gezellige Disney film dan kan dat gewoon prima zonder de ruimte te verduisteren. Bij mij projecteert de beamer op een witte muur en dit is uitstekend. Het is altijd mogelijk om een extra projectiescherm erbij te kopen maar dit is naar mijn mening niet nodig. De ervaring die deze beamer geeft is echt van bioscoopniveau qua beeldkwaliteit.

Geluidskwaliteit

De kwaliteit van het geluid is niet top. Hij kan hard genoeg maar het is niet bioscoopwaardig wat de beeldkwaliteit wel is. Het is wel mogelijk om externe boxen erop aan te sluiten. Er zijn mensen die klagen over het geluid wat de beamer produceert om te koelen. Dit is echter totaal niet storend omdat het geluid van de film eroverheen valt en ik denk dat ik er ook al aan gewend ben.

Aansluitingen

De beamer beschikt over 1 HDMI ingang waardoor je gewoon je decoder van je provider op aan kan sluiten. De beamer heeft ook een usb uitgang om bijvoorbeeld je Chromecast van stroom te voorzien. Daarnaast is er nog een 3.5mm audio uitgang voor externe speakers. Je krijgt een afstandsbediening erbij die heel gebruiksvriendelijk is. Bovenop de beamer zit ook nog een navigatiesysteem om door de menu’s te scrollen. Ikzelf heb in mijn HDMI ingang een HDMI splitter zitten waardoor ik meerdere apparaten kan aansluiten op HDMI. Ik heb een Nintendo Switch, Google Chromecast, Apple tv en de t-mobile ontvanger aangesloten, een splitter is dus een oplossing mocht je meerdere apparaten erop aansluiten.

Hoe werkt het?

Je sluit de beamer aan op het stroom en zorgt dat hij goed gepositioneerd staat. Ik heb de beamer op een hoogte van ongeveer 2 meter staan en hij staat 3,5 tot 4 meter van de muur af waarop ik hem op projecteer. Zodra je de stekker erin hebt gestoken kom je in het menu om alles naar wens in te stellen. Je moet wel nog ervoor zorgen dat hij de juiste afmetingen heeft van je muur. Je doet dit door te draaien aan de focus lens en vervolgens aan de zoom om het beeld scherp te krijgen. Mocht het beeld nou scheef zijn of hij projecteert nog scheef dan kan je dit herstellen met keystone wat erop zit. Als je daarmee speelt dan krijgt het beeld vanzelf weer een rechthoekig of vierkante vorm. Als je dat gedaan hebt dan kan je instellen welke taal je wilt en watvoor modus je de beamer hebt staan. Hier moet je in het begin een beetje mee spelen en kijken wat jij het mooiste beeld of modus vind. Zodra je de decoder van je provider in de HDMI ingang hebt gestoken ben je klaar om televisie te kijken op je muur, hoe gaaf is dat!!

Voordelen en nadelen

Voordelen:

  • Je hebt echt een bioscoop gevoel.
  • Er staat geen zwart beeldscherm in de woonkamer als het beeld uit is.
  • De bediening en installatie is niet moeilijk.
  • Je familie en vrienden zijn stomverbaasd hoe goed de beeldkwaliteit is.
  • De prijs (voor een televisie van 2 meter betaal je wel meer).

Nadelen

  • Het duurt een paar seconden voordat je beeld hebt als je hem aan zet.
  • Het geluid wat de koeling maakt kan voor sommige als vervelend worden ervaren. (persoonlijk merk ik dat niet)
  • Er zit maar 1 HDMI ingang op.

Conclusie

Twijfel niet langer maar doe het gewoon. Je hebt er echt geen spijt van. De Optoma HD146X is iedere cent meer dan waard. Je bent af van die lelijke zwarte kast die in de huiskamer staat en je verzameld ook geen stof op je tv-meubel. Het geluid is niet bioscoop waardig maar het is echt niet dat je externe speakers nodig hebt. ik persoonlijk ben erg tevreden met het geluid. Het beeld is echt van top kwaliteit en je hoeft overdag niet alles te verduisteren om iets te kunnen zien. Ik vind het ook heel tof om lekker met vrienden te komen. Er is niks zo tof om met vrienden tegen elkaar Mario kart of Mario party te spelen op zo’n groot beeldscherm.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *