Nanoleaf review

Ben jij de gewone standaardverlichting beu in je woonkamer of slaapkamer? Wil jij eens een andere sfeer kunnen creëeren en ook kunnen switchen van sfeer? Zoek dan niet verder maar ga aan de slag met de Nanoleaf lightpanels.

Wat zijn de Nanoleaf ligtpanels?

Het zijn dunne lichtpanelen in de vorm van een driehoek. Je bevestigt de panelen aan de muur en vervolgens steek je de stekker in het stopcontact en je hebt licht. Het leuke aan de panelen is dat je ze kan hangen in welke vorm je zelf wilt. Zorg er wel voor dat je genoeg panelen hebt voor de vorm die je graag zou willen. Bij mij thuis hangen de panelen in de vorm van een muzieknoot, maar ik moet eigenlijk nog 3 panelen hebben om de muzieknoot compleet te maken. Als de panelen hangen dan kan je er via een app allerlei leuke effecten aan geven. Het kleurenpaneel bevat meer dan 16 miljoen kleuren dus voor iedere sfeer is er wel een vibe te creëren. Met een speciale ritmemodule(optioneel) kunnen de lichten op de beat van het geluid mee bewegen.

De Nanoleaf lightpanels

Hoe bevestig je de lightpanels?

Je koopt een setje lightpanels, dit kunnen driehoeken zijn (zoals in mijn geval) maar ze hebben ook vierkanten en zeshoekige (dit zijn de nieuwere modellen. Deze je ook kan aanraken waardoor de kleur verschijnt of verschiet). De panelen kan je met meegeleverde plak tape bevestigen aan de muur. Ik raad aan om eerst de vorm die je wilt maken uit te leggen op de grond om te bekijken of het wel echt is wat je wilt. Ben je 100% zeker van de vorm die je wilt maken dan kan je beginnen. Je plakt de plakstrips op elke hoek van de lightpanels en vervolgens plak je de eerste lightpanel op de muur. Als hij een beetje scheef hangt druk dan nog niet te hard anders zit hij echt vast en krijg je hem er heel lastig van af. Om de tweede lightpanel te bevestigen moet je die verbinden met je eerste lightpanel. Dit doe je door middel van linkers. Op de linkers zitten aan de buitenkanten een chipje waardoor je ze in de ligthpanels kan schuiven. Je schuift een linker in de eerste lightpanel en die tweede lightpanel kan je dan over de linker van de eerste lightpanel schuiven. Je hangt alle lightpanels op en vervolgens steek je de stekker in het stopcontact en je download de Nanoleaf app.

Zo bevestig je de Nanoleaf lightpanels

Lichtkwaliteit

De kwaliteit van de lampen vind ik erg mooi. Via de app kan je ze feller en zachter maken, je hebt keuzes uit miljoenen kleuren. Er zijn inmiddels 4 modellen van nanoleaf lightpanels. Je hebt de driehoeken, de vierkanten, de zeshoekige en de driehoekige mini’s. Volgens Tweakers geven de driehoeken de mooiste kwaliteit en die belonen ze ook met een 8. De andere modellen geven ze een 5 en een 7,5.

Opties

Met de app heb je allerlei mogelijkheden. Naast dat je een eigen sfeer kan creëren, is het dus ook te koppelen aan je muziek met een ritmemodule (optioneel). Zo kan je dus een leuke discotheek nabootsen! Door de lightpanels met WIFI te verbinden kan je ze ook koppelen aan Google assistant, Alexa en Siri. De lightpanels zijn te connecten tot 30 panelen dus je kan een hele lichtshow maken ( echter moet je dan wel diep in de buidel tasten).

Dit zijn mijn Nanoleaf lightpanels

Voordelen en nadelen

voordelen:

  • Het ziet er onwijs gaaf uit.
  • Je kan oneindig veel combinaties maken.
  • De rythym opties is tof, dat het licht op de beat mee gaat.
  • Je kan ze zo hangen hoe je zelf wilt.
  • Gebruiksvriendelijk.
  • De app die erbij hoort is ideaal.

nadelen:

  • Als ze eenmaal aan de muur vast zitten krijg je ze niet makkelijk meer los.
  • Als je wifi niet stabiel is dan zijn je lightpanels dat ook niet.

Conclusie

De lightpanels hangen inmiddels alweer 2 jaar in mijn woonkamer boven de haard en ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb 9 panelen in de vorm van een muzieknoot maar zoals ik al zei moet ik er nog 3 hebben om hem af te maken, het is er tot nu toe steeds niet van gekomen. Ik zet de lightpanels elke avond aan via mijn Google Home Mini wat uitstekend werkt. De kleuren en kwaliteit zijn erg mooi en het is echt een eye-catcher. Ik heb ook de ritmemodule, maar die gebruik ik zelden. Omdat ik er persoonlijk beetje gek van werd dat hij dan steeds zo snel verschiet van kleur. Ik zet de helderheid van de panelen vaak op 30% omdat ze anders echt heel fel zijn. Ik raad het iedereen aan die een beetje sfeer wil creëren in huis en het ziet er gewoon erg tof uit.

Wil je meer weten over verschillende gadgets? Kijk dan ook eens op mannen-gadgets.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *