MSpa jacuzzi review

Deze review gaat over mijn beste zomeraankoop ooit de MSpa jacuzzi. Een jacuzzi is eigenlijk een bubbelbad die je kan verwarmen en waar je ook lekker in kan bubbelen. Een jacuzzi is meestal iets wat je op vakantie wil hebben in je huisje of hotel, maar vandaag de dag is het gewoon mogelijk om er zelf één te hebben. Ik ben nu voor het 3de jaar in het bezit van een jacuzzi en heb er nog geen spijt van gehad. Gun jezelf ook wat luxe en ontspanning en koop een jacuzzi van MSpa.

MSpa

MSpa is een groot merk van het bedrijf ORPC die allerlei opblaasbare jacuzzi’s in verschillende soorten en maten verkoopt. MSpa biedt jacuzzi’s die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. In Nederland zijn ze veelal bekend geworden door de acties die ze hebben bij de Lidl, maar ze zijn ook gewoon simpel en snel te bestellen via bol.com. ORPC is in 2014 gekomen met de eerste opblaasbare jacuzzi ontwikkeld door MSpa. Ze hebben dus ondertussen alweer zo’n 7 jaar ervaring met het maken, ontwikkelen en produceren van opblaasbare jacuzzi’s.

Hoe werkt een MSpa?

Je krijgt een grote doos geleverd met een handleiding erin, waar alles netjes uitgelegd staat. Ik vind het zelf altijd fijn om via youtube een filmpje te kijken over een bepaald model en hoe die opgezet moet worden. Lees vooraf altijd even goed de handleiding door en dan vooral de waarschuwingen die je van te voren moet weten. Er zit ten slotte toch ook stroom op en het is geen kinderspeelgoed waarmee je te maken krijgt. Zorg eerst voor een goede ondergrond waar je de jacuzzi op gaat zetten. Ik heb in de tuin 4 pallets liggen met daarover een strook kunstgras om de jacuzzi van de grond te houden. Ik heb dat gedaan met het idee dat de jacuzzi dan langer mee gaat en je zit dan zachter op de bodem dan dat je een ondergrond van steen hebt. Staat je jacuzzi op het gras dan is de ondergrond ook zacht, maar dan pakt hij wel de temperatuur mee die de grond heeft en dat is vaak wat lager dan wanneer je hem van de grond afhaalt, bovendien is het voor je gazon ook beter om hem daar niet op te zetten.

Hou tijdens het opzetten rekening mee dat je hem niet kan verplaatsten als er eenmaal water in zit. Zet de jacuzzi in de buurt van een afvoerputje, want als je water wilt gaan verversen of je jacuzzi leeg wilt laten lopen voor de winterperiode, dan is het handig dat je water gelijk in een putje beland. Ik zet de jacuzzi vaak alleen op in de lente en zomer periode, omdat het in de winter toch echt koud buiten is voor jezelf, maar ook zeker voor de motor die in de MSpa zit. Kijk ook even in de tuin waar je de meeste zonuren hebt en dan heb je het ideale plekje gevonden.

Het opzetten van de jacuzzi.

Heb je het ideale plekje gekozen dan is het tijd om je jacuzzi te plaatsten. Je hebt vooraf de handleiding gelezen en op youtube gekeken hoe je nou zoiets installeert. Als je een ondergrond hebt gelegd, dan kan je de jacuzzi uitpakken en neerzetten op de ondergrond die je gekozen hebt. Je haalt de jacuzzi een beetje uit elkaar en vervolgens stop je de stekker in het stopcontact. Je gaat eerst de test doen of de schakelaar niet kapot is, zodat je geen problemen kan krijgen met het stroom. Als het stroom goed gekeurd is, draai dan het meegeleverde slangetje op de jacuzzi onder het motortje. Het andere uiteinde van het slangetje draai je op de jacuzzi aan de zijkant waar het opblaassysteem zit. Als dat allemaal goed zit druk dan op bubble. De jacuzzi is volledig opgeblazen als de manometer omhoog is gegaan naar de kleur geel of groen. Is de kleur rood van de manometer, dan is hij te vol opgeblazen en moet er dus wat lucht uit. Druk weer op bubble om het opblazen uit te zetten. Je kan nu het meegeleverde filtertje op de juiste plek aan de binnenkant vast draaien of klikken. Pas als het filter erop zit, dan ga je de jacuzzi vullen met water tot iets boven het streepje van minimaal water line.

Installatie video MSpa jacuzzi

Afstandbediening

De afstandsbediening zit met een snoer vast aan de jacuzzi en is gemakkelijk op de bergen in het opbergzakje aan de jacuzzi. Er zitten 6 knoppen op de jacuzzi en ik ga ze hieronder kort beschrijven:

  • Heater: Als je op deze knop drukt dan gaat de jacuzzi opwarmen naar de ingestelde temperatuur. Heb je op heater gedrukt dan gaat dat knopje ook branden vervolgens druk je op “up”om de juiste temperatuur te kiezen.
  • Filter: Dit knopje schakelt het filter aan of uit.
  • Bubble: Met water in de jacuzzi krijg je bubbels als je hierop drukt. Dit is tevens het knopje om de jacuzzi op te blazen bij de installatie.
  • Timer: Met de timer kan je instellen wanneer je de jacuzzi wil laten opwarmen. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds voor het slapen gaan op timer drukt dan kan je instellen dat je over 8 uur de jacuzzi wil laten opwarmen. De jacuzzi gaat dan 8 uur later vanzelf opwarmen, zodat je ‘sochtends voor dat je naar je werk gaat de jacuzzi niet meer aan hoeft te zetten.
  • Up: Hiermee kan je de temperatuur omhoog zetten of de timer langer zetten.
  • Down: Met deze knop breng je de temperatuur omlaag of de timer kan je korter instellen.

De knoppen geven licht als ze in werking zijn. Geeft het filterknopje een knipperend rood licht, dan moet de filter vervangen worden. Je kan de knop dan weer resetten door het filterknopje een aantal seconden ingedrukt te houden, zodat hij weer netjes groen gaat gloeien.

Goed om te weten.

Ik vind het stroomverbruik van de jacuzzi reuze meevallen. Het scheelt dat ik zonnepanelen heb en dus weinig extra kosten maak. Als ik de jacuzzi niet in gebruik heb of een aantal dagen niet ga gebruiken, dan zet ik het stroom er wel af. Mocht ik er een week of 2 niet ingaan dan doe ik wel 2x per week even de jacuzzi aan om 20 minuten te bubbelen en te filteren, zodat het water fris blijft en de jacuzzi geen gladde bodem krijgt.

Ik vul de chloorblokjes bij zodra de vorige verdwenen is. Doe je dit een lange tijd niet, dan gaat je waterkwaliteit behoorlijk achteruit en krijg je ook een gladde bodem en groene aanslag.

De bubbels gaan aan voor 20 minuten. Na die 20 minuten stoppen de bubbels automatisch en dan moet je ook 15 tot 20 minuten wachten voordat je weer kan gaan bubbelen.

Check ook maandelijks of de jacuzzi nog voldoende lucht bevat, anders gaat dit ten koste van de kwaliteit van je jacuzzi.

Wat heel goed om te weten is dat je de jacuzzi ruim van te voren moet laten verwarmen anders is hij nooit op tijd op de juiste temperatuur. Houdt rekening met een opwarmtijd van 2 graden per uur. Is jou jacuzzi op 20 graden en je wil die hebben op 40 graden dan heeft je jacuzzi dus ongeveer 10 uur nodig om op die temperatuur te komen. Je kan dus moeilijk heel spontaan de jacuzzi in, want hij moet simpelweg heel veel liter water verwarmen.

Bij mijn jacuzzi zit ook een afdekzeil om de jacuzzi af te sluiten. Als het gaat regenen dan blijft het regenwater echter op het afdekzeil liggen, wat als gevolg kan hebben dat je afdekzeil scheurt en dat wil je natuurlijk niet. Ik heb een grote strandbal in de jacuzzi liggen als ik de jacuzzi afsluit gaat het afdekzeil niet hangen, maar krijgt het een bolling, zo stroomt het regenwater netjes van het afdekzeil af.

Een jacuzzi van MSpa waarop staat voor 4 personen is in werkelijkheid prima voor 2 volwassen personen. Wil je met zijn vieren in de jacuzzi dan zit je best opgevouwen en kan je niet je benen strekken zonder de ander lastig te vallen. Ga je voor een MSpa van 6 personen dan kan je er hoogstwaarschijnlijk wel met 4 volwassen personen in, maar dan gaat er dus ook weer meer water in en dat wil zeggen dat het langer duurt voordat het water de juiste temperatuur heeft bereikt.

Ik heb een ronde MSpa jacuzzi en daar ben ik erg tevreden mee. Mijn broer heeft een vierkante MSpa en dat zit net wat lekkerder, omdat je dan met je rug recht tegen de zijwand kan zitten/leunen.

Ook goed om te weten zijn de accessoires die je kan gebruiken voor de jacuzzi. Ik heb altijd extra filters en chloortabletten liggen, want die zijn gewoon nodig. Om eventueel bladeren, vliegjes, haren etc uit het water te halen heb ik nog een netje erbij genomen, maar dit is niet noodzakelijk.

Conclusie

Ik heb geen moment spijt gehad van deze aankoop. Met deze MSpa jacuzzi review wil ik jullie ook enthousiast maken. Dit is de derde zomer dat ik gebruik maak van de jacuzzi en het blijft echt genieten. Het is alsof je centerparcs naar je toe haalt. Na een drukke werkdag kom ik lekker tot rust in de jacuzzi. Ik zet de jacuzzi meestal op 39 graden, omdat dit warm genoeg is. Wil je lekker gaan zweten dan kan de jacuzzi tot 42 graden, maar dat is te warm voor mij. Als je een overkapping hebt in de tuin, dan zou ik de jacuzzi het hele jaar door lekker laten staan. Twijfel niet langer, maar kies voor ontspanning met een jacuzzi van MSpa!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.