Fiido D2S review

Deze fiets is echt wel fun om mee te rijden en hij is heel handig omdat het een vouwfiets is. De fiets bevat zelfs een gashendel waardoor je dus helemaal niet hoeft te trappen om toch een snelheid van 20/25km per uur te halen.

Wat is de Fiido D2s?

De Fiido D2S is een elektrische vouwfiets met 6 versnellingen en 3 manieren om mee te fietsen. Het is een fiets van 18 kilo die binnen een handomdraai om te vouwen is tot fiets. De fiets heeft een open kettingkast waardoor hij wat lichter is en makkelijker is op te vouwen. Dit model bevat een achtervering waardoor je comfortabeler fietst. De fiets heeft een accu in het frame zitten die er niet uitgehaald kan worden.

De accu en motor

De accu die in de fiets zit is een Li-ion batterij. Ze zeggen dat de fiets mee kan tot wel 500 keer opladen dus de levensduur van de accu is erg goed. Deze e-vouwfiets heeft een accucapaciteit van 250 Wh (wattuur) Dit betekent dat de accu één uur lang 250 watt kan leveren of 2,5 uur lang 100 watt. Per 100 wattuur kun je gemiddeld 12-20 km met trapondersteuning fietsen. De accu is niet uitneembaar waardoor je de fiets dus moet opladen dichtbij een stopcontact. Het oplaadpunt van de fiets is lastig te vinden maar hij zit onderaan het frame waar de accu verwerkt zit. De motor bevindt zich in het achterwiel. Zodra je aan de gashendel draait krijg je al meteen een zetje.

Dit is de Fiido D2s

Bereik

De fiets is in 3 verschillende standen te gebruiken. De eerste manier om de fiets te gebruiken is met trapondersteuning. In standje 1 is dit met minimale trapondersteuning, standje 2 is een gemiddelde trapondersteuning en standje 3 is de hoogste trapondersteuning. De tweede manier om te fietsen is door gewoon te fietsen zonder enige ondersteuning. De fiets heeft 6 versnellingen, waardoor het goed te doen is om gewoon normaal te fietsen mocht de accu plots leeg zijn. De laatste manier om te fietsen is in mijn ogen de leukste manier want je hoeft eigenlijk helemaal niet te fietsen. De fiets heeft een gashendel waardoor je dus alleen maar gas hoeft te geven. LET OP het is in Nederland wel verboden tot op heden.

Het bereik van de fiets heeft met verschillende factoren te maken. Hoe zwaar en groot is de bestuurder, wat voor weersomstandigheden zijn er, in welke stand rijd de bestuurder? Ik ben 60 kilo en 1,67m op een zonnige dag kan ik met alleen het gashendel zo’n 10 tot 15 kilometer rijden. Met de hoogste trapondersteuning kan ik 20/25 kilometer rijden. In de laagste trapondersteuning rij ik met een volle accu 35/40 km. Ik zal eerlijk zeggen dat ik het liefst alleen met gashendel rij, dat is toch veel leuker dan gewoon trappen. Het bereik met alleen een gashendel vind ik niet heel hoog. Als ik gas aan het geven ben dan heb ik al vrij snel dat ik denk van; oef die lampjes van de accu gaan wel erg snel omlaag. De fiets is volledig op te laden in 6 a 7 uur.

Dit is de Fiido ingeklapt. (het zadel is nog uitneembaar)

Uitgerust

Ik vind de fiets er wel tof uitzien. Je kan het stuur en de zadel op hoogte verstellen hoe je zelf fijn vind. Op het stuur bevindt zich de gashendel aan de rechterkant. De schakelaar om van de 6 versnellingen te switchen zit daar ook. Aan de linkerkant van het stuur zit de lichtknop waarmee je de ledverlichting aan de voorkant kan aanzetten, de fiets heeft geen achterlicht wel een reflector. Boven de lichtknop zit de bel of eigen toeters. Het is een heel grappig geluidje maar wel effectief, want iedereen denkt wat komt daar nou weer aan. De fiets is voorzien van een voor en achterspatbord waardoor je in elke weersomstandigheden kan rijden. De fiets remt met 2 handremmen aan beide stuurzijdes. Voor meer specificaties is online genoeg te vinden.

Voordelen en nadelen

Voordelen:

  • Hij is betaalbaar.
  • Ziet er gaaf uit (iedereen kijkt achterom).
  • Is makkelijk opvouwbaar.
  • Gaat ongeveer 25km per uur.
  • Zit een voorlicht op die met een knop te bedienen is.
  • Toeter die ook met een knop te bedienen is.
  • De gashendel die erop zit.

nadelen:

  • Geen achterlicht.
  • Het bereik is niet heel groot als je lange afstanden wilt rijden met alleen het gashendel.
  • Als hij opgevouwen is dan kan je hem niet vastklikken zodat hij niet opgevouwen blijft.

Conclusie

De fiets is echt heel tof om mee te rijden. Ik ben niet zo’n fietser maar dit is gewoon heel tof omdat je niet eens hoeft te fietsen. De fiets is ideaal omdat hij ook simpel is op te vouwen waardoor die zo in de kofferbak past. Ik vind het wel jammer dat de accu niet zo’n groot bereik heeft. Als je alleen op het gashendel rijdt dan heb ik altijd het idee dat hij erg snel leeg is. Ben je op zoek naar een elektrische fiets die je alleen gebruikt om zo af en toe boodschappen te doen of even naar vrienden te gaan dan is het echt een top ding. Woon je in een grote stad en is de auto of het openbaar vervoer geen fijne optie om op je werk te komen dan is deze Fiido ook wel echt geschikt om je van A naar B te brengen. Wil je echt lekkere stukken fietsen en uren op pad dan raad ik deze niet aan. Ik ben echt blij met deze aanwinst!

Voor meer informatie over ebikes klik dan eens op: producten-review

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *