Bimi mini beamer review

Ik ben al maanden op zoek naar een goede draagbare beamer om overal mee naartoe te nemen. Dankzij de Bimi mini beamer heb ik echt een topper in huis gehaald. Ik ben graag buitenshuis en het liefst onderweg met de camper en dan is een draagbare beamer echt ideaal, want je hebt overal de mogelijkheid om de tofste films en series op het witte doek te krijgen. Thuis in mijn woonkamer heb ik al een vaste beamer staan in plaats van een televisie en daar ben ik zo tevreden mee, dat ik ook een draagbare beamer wilde voor mijn camper en slaapkamer. Lees hier alles over mijn vaste beamer de Optoma HD146X. Ik beschrijf eerst wat een beamer is en waar je op moet letten als je een beamer wilt aanschaffen. Na het algemeen gedeelte komt de review over mijn draagbare Bimi mini beamer.

Wat is een beamer?

Een beamer is een apparaat wat door middel van licht iets projecteert op een witte muur of doek. Je kan van alles projecteren op het witte doek of muur. Wil je dus een voetbalwedstrijd vanaf je laptop, tablet of iphone in het groot projecteren dan heb je een beamer nodig. Persoonlijk gebruik ik mijn Bimi mini beamer alleen voor films, series of youtube, maar je kan hem ook gebruiken om presentaties te geven voor werk of school. Beamers worden wel steeds populairder en dat komt denk ik, doordat ze steeds meer kunnen en krachtigere worden.

Waar moet je op letten als je een beamer wilt kopen?

Je bent er naar veel zoek en speurwerk achter gekomen dat je graag een beamer wilt kopen, maar waar moet je dan op letten? Er zijn meerdere factoren waar je op moet letten als je een goede beamer in huis wilt halen.Ik ga de belangrijkste voor jou op een rijtje zetten.

 • Resolutie/beeldverhouding: Dit zegt iets over het aantal pixels wat jou beamer kan produceren. Hoe meer pixels hij kan bieden hoe beter de kwaliteit van het beeld is. Bij mij thuis staat een beamer van Full Hd met 1920 x 1080pixels. Ik raad aan om te gaan voor 4k, Full HD of Wide UXGA, want dan heb je simpelweg het scherpste beeld.
 • Lichtopbrengst: Dit noemen ze voor een beamer ANSI-LUMEN. Je moet hier op letten, omdat dit simpelweg belangrijk is voor het beeld dat je kan projecteren op je muur/doek. Hoe hoger de ANSI-LUMEN hoe feller de lamp, dus hoe minder je zelf de kamer hoeft te verduisteren. Gebruik je net als mij de beamer voor in je huiskamer dan heb je een beamer nodig met hoge ANSI-LUMEN, omdat je niet de hele dag in het donker wilt zitten. Kies dan voor een lichtopbrengst (ANSI-LUMEN) van boven de 36.000.
 • Contrasten: Dit heeft te maken met het lichtste beeld en het donkerste beeld. Hoe groter het verschil is hoe beter de beeldkwaliteit. De ratio noemen we hoog als die ligt boven de 70.000 en laag als die ligt onder de 10.000. Gebruik je de beamer voor je eigen thuis bioscoop hou hier dan ook rekening mee.
 • Projectieverhouding: Hier kijk je naar om te weten hoe ver je de beamer van de muur/doek af moet zetten om een beeld van 1m breed te krijgen. Hoe reken je dit uit? Reken eerst uit hoe breed je het beeld wilt hebben. Vervolgens zet je de beamer op een bepaalde afstand van de muur/doek en dat getal deel je door de beeldbreedte die je wilt. bijvoorbeeld: projectieafstand is 2,5 meter, beeldbreedte is 2 meter dan is de projectieverhouding 1,25:1
 • Opties/aansluitingen: Kijk ook goed welke opties en aansluitingen erop zitten. Een aantal HDMI ingangen is wel erg fijn voor je externe bronnen die je wilt koppelen. Kijk ook of er een mogelijkheid is om externe speakers aan te sluiten. Zit er keystone-correctie op? dat wil zeggen dat de beamer automatisch het beeld recht trekt of dat je dit zelf handmatig kan instellen, dan heb je een mooi rechthoekig scherm in plaats van een trapeze scherm. Tot slotte ga je na of er een zoomfunctie op zit, want dit is vaak handig als je het scherm wil scherp stellen.

Bimi Mini Beamer Review

De Bimi mini beamer is afkomstig van een Nederlands bedrijf dat gelegen is in Amsterdam. Het is een erg jong bedrijf, want ze zijn pas begonnen in 2020. Ze hebben gekozen voor een draagbare mini beamer, omdat alles tegenwoordig draadloos en draagbaar moet zijn, denk hierbij maar aan een smartphone, speakers, laptops, tablets, etcetera. Draagbaar en draadloos is ten slotte de toekomst.

Wat kan een Bimi mini beamer allemaal?

De Bimi mini beamer is een smart beamer met allerlei handige opties die deze beamer echt ideaal maakt voor op reis. Ik heb de Bimi mini beamer nu een kleine week in mijn bezit en ben tot dus ver erg tevreden. Ik zat al een aantal maanden te zoeken naar een draagbare beamer, omdat ik een camper heb en ook op vakantie graag films en series kijk. Als ik niet weg ben met de camper, dan staat de Bimi in de slaapkamer. Voor deze zomer heb ik de beamer ook gekocht om hem buiten aan te sluiten om s’avonds vanuit de jacuzzi lekker naar films en series te kijken, maar dat heb ik nog niet uit geprobeerd.

thuisbioscoop
Bioscoop ervaring

De belangrijkste specificaties zijn:

 • Resolutie: 1920 x 1080p
 • ANSI-lumen: 220
 • Je kan er een tripod statief aan monteren.
 • Focus: Automatisch en handmatig
 • Ingebouwde ventilator
 • Batterijduur: 2 uur
 • Android 7.1
 • Gewicht: 800gr
 • afmetingen: 9x9x16
 • Maximale schermbreedte: 5m
 • Werkgeheugen: 2gb
 • Keystone correctie: automatisch en handmatig
 • Aansluitingen: HDMI, USB 2x, AUX, stroomvoorzieningspoort.
 • Geheugen: 16gb
 • Hij beschikt over WiFi en Bluetooth
 • Geluidsniveau: 80 decibel

Bij het kopje: Waar moet je op letten als je een beamer wilt kopen? Staat de beschrijving over de belangrijkste specificaties.

Persoonlijke ervaring

Ik ben nu een weekje met de Bimi aan het experimenteren. Ik kreeg de Bimi 2 dagen na het bestellen binnen van Bol.com. Vol enthousiasme heb ik hem opengemaakt en ben ik gaan kijken wat er allemaal in de doos zit. Het is een mooie doos met een afstandsbediening inclusief batterijen, HDMI kabel, oplaadkabel en natuurlijk de Bimi zelf. Nadat ik de Bimi had uitgepakt heb ik hem eerst een aantal uren aan de oplader gedaan om vervolgens alles uit te zoeken. Ik had de pech dat bij mij de Bimi niet ging laden en dat kwam door de oplaadkabel die het niet deed. Via de website kon ik What’s appen met een medewerker van Bimi. Het contact was echt super vriendelijk, professioneel en snel. Toen ik had aangegeven dat mijn oplaadkabel het niet deed en foto’s had gestuurd van een kapotte oplaadkabel, kreeg ik dezelfde dag nog een nieuwe opgestuurd. Het bedrijf vond het erg sneu voor mij en als verassing kreeg ik nog een tripod statief er gratis bij. Ik ben uitermate tevreden over de service, klantvriendelijkheid en de snelheid van het bedrijf. Het kan immers weleens voorkomen dat er een stekker of onderdeel niet werkt, maar de manier waarop ze het opgelost hebben was echt super snel en uiterst vriendelijk.

Toen mijn nieuwe oplaadkabel een werkdag later arriveerde kon ik echt aan de slag. Het installeren gaat heel makkelijk, omdat ze een instructiefilmpje op youtube en de website hebben staan. Ik vind het heel fijn dat je apps kan downloaden in de Google Playstore zoals: Netflix, Disney+, Videoland, Ziggo, KPN enz. Met een simpele druk op de knop kan je dus je favoriete serie opzoeken en afspelen. Wil je kijken op je WiFi verbinding naar een film of serie dan moet je wel rekening houden met een accu die het een uur volhoudt. Ik kijk dus series en films via WiFi met de stekker erin, zodat ik niet zonder accu kom te zitten tijdens het streamen. Als ik in mijn camper een film wil kijken, dan kan ik thuis een film downloaden via de Netflix app bijvoorbeeld. Door het interne geheugen van 16gb is er ruimte voor ongeveer 5 films. Kijk je dus een gedownloade film zonder dat je hierbij je WiFi hebt aanstaan dan kan je accu tot wel 2 uur mee. Wil je iets streamen vanaf je telefoon of spiegelen dan kan dat ook heel gemakkelijk. Zorg wel voor een goede WiFi verbinding, maar dat is eigenlijk altijd wel een pré. Mijn WiFi verbinding op de slaapkamer is best zwak, dus heb ik weleens haperingen. Ik heb een WiFi versterker besteld dus ik verwacht dat het probleem dan is opgelost.

De besturing van de Bimi kan op meerdere manieren. Er zit een handige afstandbediening bij die je kan gebruiken als muis om door het menu te scrollen en klikken. Heb je de afstandbediening niet bij de hand, dan kan je ook nog bovenop de Bimi door het menu scrollen door op het touchpad te scrollen en te glijden met je vinger. De 3de manier is via E-share, dat wil zeggen dat je van je smartphone een afstandbediening maakt. Het is nog wel even oefenen om met de muis door het menu te scrollen, maar zodra je dat onder de knie hebt dan glij je zo door het menu heen.

Belangrijk is ook de ondergrond waarop je het beeld wil projecteren. Ik heb speciaal een projectiedoek gekocht van bol.com. Dit doek is heel makkelijk mee te nemen en op te vouwen. Ik kan dit doek heel simpel ophangen waar ik maar wil, dankzij de ringen die in het doek verwerkt zijn. Mocht je een witte muur hebben in je slaapkamer of woonkamer waarop je wil projecteren dan heb je helemaal geen doek nodig. Ik heb ook nog geprobeerd om op het plafond te projecteren, maar dit was voor mij geen succes, omdat ik een schuin plafond heb. Het is dan wel erg veel spelen met de keystone-correctie om het juiste beeld te krijgen. De keystone-correctie handmatig regelen is wel echt van toegevoegde waarde.

Voordelen & nadelen

Voordelen:

 • Hij is klein en relatief licht voor een mini beamer. Erg handzaam dus.
 • Het schuifklepje om de lens van de Bimi te beschermen als je hem vervoert.
 • De kwaliteit van het beeld vind ik erg hoog voor een draagbare beamer.
 • De apps die te downloaden zijn via de Google Playstore
 • De keystone-correctie
 • De mogelijkheid om je beeld van je smartphone te streamen.
 • 3 manieren om door het menu te scrollen.
 • Er komt een mooi krachtig geluid uit de speakers.
 • 2 HDMI ingangen.
 • De geleverde service van Bimi is fantastisch!

Nadelen:

 • De accuduur van 1 uur als je in verbinding bent met een WiFi netwerk.
 • De vertraging die de muis weleens heeft als je door het menu navigeert.

Conclusie

Na een week mijn Bimi te gebruiken heb ik er totaal geen spijt van dat ik deze krachtpatser heb aangeschaft. Het is gewoon een krachtpatser, omdat het veel extra’s heeft die een draagbare beamer hoort te hebben. Download thuis wat films of afleveringen van je favoriete serie op de Bimi en je kan onderweg zonder zorgen lekker 2 uur draadloos kijken. Het streamen van alles wat je maar wilt is in een handomdraai geregeld en in een mooie 1080 full HD kwaliteit te bekijken. Ben je op zoek naar de ideale draagbare beamer die alles kan wat een draagbare beamer zou moeten hebben? Zoek niet verder maar bestel de Bimi.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *