Apple watch 6 review

Je kan er tegenwoordig niet omheen. Veel mensen hebben een smartwatch, maar wat is er nou zo bijzonder aan? Er zijn verschillende smartwatches op de markt. Ik bespreek hier de Apple Watch Series 6, het nieuwste model van Apple. Lees hier alles wat je moet weten voordat je een Apple Watch gaat kopen!

Wat is een smartwatch?

Kort gezegd is het gewoon een telefoon die aan je pols hangt maar dan stukken kleiner. Je snapt natuurlijk al dat zo’n kleine telefoon niet alles kan wat je smartphone kan. De voornaamste reden dat je een horloge koopt is natuurlijk om te weten hoelaat het is en wat de datum is. Een smartwatch biedt heel veel extra’s ten opzichte van een gewoon horloge, zo kan je bijvoorbeeld ermee bellen of berichten beantwoorden (wel moet je mobiel in de buurt zijn). Wat je allemaal kan met een smartwatch lees je onder het kopje: apps.

Uiterlijk

De smartwatches van Apple zijn qua uiterlijk nauwelijks veranderd. De Apple Watch 6 is net als zijn voorgangers in 2 modellen te vinden. Je hebt de 40mm en de 44mm versie. Ikzelf heb kleine polsen en dus is voor mij de 40mm een goed model. Voor de smartwatches was ik nooit zo van de horloges omdat ze vaak te groot waren voor mijn polsen en dan zat het vervelend, maar sinds de komst van de Apple Watch 3 heb ik een smartwatch en heb ik nooit last gehad van een vervelend gevoel aan mijn polsen. Het leuke aan de Apple Watch Series is dat je altijd van look kan veranderen. Je hebt de mogelijkheid om andere bandjes aan je Watch te zetten zonder veel moeite en je kan de achtergrond van je Watch aanpassen met leuke achtergronden en eventueel je eigen foto’s. Ikzelf ben wel toe aan een nieuwe vormgeving van de Apple Watch, ik hoop dat ze het uiterlijk gaan veranderen in een ronde vorm of in ieder geval gaan afstappen van het vierkante model. De kwaliteit van het scherm is wel erg goed, je beeld is goed te zien ook met de zon erop. De kleuren van een Apple Watch Series 6 zijn ook uitgebreid, naast de kleuren zilver, spacegrey en goud is hij er nu ook in het blauw en rood.

Apps

Met een Apple Watch kan je meer dan alleen kijken hoelaat het is. Je kan allerlei apps downloaden die heel leuk en handig zijn voor het dagelijkse leven. De standaard apps die erop staan zijn al hele leuke extra opties. Ikzelf als gymleraar gebruik heel vaak de timer en de stopwatch. De Apple Watch 6 heeft een snellere chip waardoor de apps sneller communiceren en reageren met elkaar. Voor de sportievelingen onder ons is het echt bijna een must om er 1 te hebben. De apps zoals: hartslag, workouts en de activiteitapp die meten alles wat je wil weten. Bij workout kan je allerlei sportactiviteiten selecteren en vervolgens meet de Watch hoeveel km je maakt, hoeveel calorieën je verbrand, wat je hartslag is etc. Ikzelf gebruik vaak een app waar de voetbaluitslagen op te volgen zijn. Je kan er zelfs spelletjes op spelen maar dit is niet ideaal gezien het kleine scherm. Ben je veel bezig met je gezondheid en je ritme dan is de Apple Watch een goed hulpmiddel. Je kan je slaap meten, meldingen wanneer je water moet nemen, ademhalingsoefeningen etc. Voor het sporten is het echt een super horloge. Er zijn tal van apps op de markt voor deze smartwatch.

Wat is er nieuw?

Wat is er nou nieuw aan een Apple Watch 6 dan op zijn voorgangers??? De processor is sneller, het beeld is nog helderder en hij is verkrijgbaar in rood en blauw tevens is het snel laden ook een mogelijkheid. De grootste vernieuwing is de manier om zuurstof in het bloed te meten. Hoe meten ze nou het zuurstof in je bloed? Via infraroodstralen die onder je huid gaan kunnen ze aflezen wat de kleur van je bloed is en aan de hand daarvan meten hoeveel zuurstof er door je bloed pompt. Dit model is dus voor fitnessfanaten echt een genot om rond je pols te hebben. Er zit nu ook een handen wassen app op en dat wil zeggen dat de watch herkent wanneer jij je handen wast en dan automatisch een timer start zodat je weet hoelang je je handen moet wassen.

Voor en nadelen

Voordelen:

 • De extra mogelijkheden zoals apps die een gewoon horloge niet heeft.
 • Voor sporten is het leuk om bij te houden hoeveel je beweegt en verbrand.
 • De mogelijkheid om van uiterlijk te wisselen door middel van de bandjes en achtergronden.
 • Waterdicht tot 50m.
 • De pasvorm voor kleine en grote polsen.
 • Betalen via de Apple Watch dankzij Apple pay.

Nadelen:

 • De prijs is hoog voor zowel de Watch zelf als voor de accessoires.
 • Weinig vernieuwingen met eerdere modellen als de series 4, 5 en SE.
 • Ik blijf het jammer vinden dat je altijd je smartphone in de buurt moet hebben voor de meeste dingen.
 • Batterijduur mag nog wel wat langer dan deze kleine 18 uur.
 • Het meten van het zuurstof in je bloed werkt niet altijd nauwkeurig.

Conclusie

Heb je nog nooit een smartwatch in je bezit gehad dan ben je ook al heel tevreden met een vorig en goedkoper model. De series 4,5 of SE zijn ook prima om mee te starten. Ik ben nooit een horlogedrager geweest voorheen, maar sinds ik een Apple Watch heb ben ik om. Het is ontzettend handig om inkomende berichten of telefoontjes vanuit je pols te bekijken en te beantwoorden. De apps zijn erg leuk voor het sporten omdat je gewoon echt nauwkeurig meet hoeveel je loopt en verbrand etc. Ik vind de Apple Watch 6 een heel fijn ding vooral omdat ik kom vanuit de series 3. De nieuwe kleuren rood en blauw zijn wel echt weer tof aan het uiterlijk ervan, dan heb je toch het gevoel dat je weer iets nieuws om je pols hebt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *